20100424

Melee

Hayatımız boyunca karşılaştığımız bir sürü yabancıyı tanıyıp bilinç altımızda değerli varlıklar haline getirmeye çalışıyoruz. "Yabancı" kavramı o kadar kötü geliyor ki biz insanlara, doğrudan bir saflıkla atlıyoruz, zamanla yabancılıktan çıkıp değerli biri olacak gönüllüye, ve hiçbir zaman da düşünmüyoruz aslında, onun sadece yoldan geçen herhangi biri olduğunu. O kişiyi sözde önemli bir rütbeye sokuyoruz bir anda, artık o bir yabancı olmuyor, hatta sonrasında, düşünmeden günlerin geçmediği, yüceltilmiş, insanüstü bir varlık haline dönüşüyor belki de.

Yalnızlığın tehlikeli bir şey olduğunu daha önce anlatmaya çalışmıştım, ama sanırım hiçbir seferde ciddi anlamda başaramıyorum bunu.

Yalnızlığın tehlikeli olmasının belki de tek sebebi, hayata dahil edilecek bir sürü yabancı insan anlamına gelmesidir. Belki de tanışmadan yıllar önce yanlışlıkla omzunuza çarpmış ve özür bile dilemeden yürümeye devam etmiştir, bir anda yaşamınızın içine damlayan ve orada uzun bir süre belirli rütbelerde dans edecek olan bu kaba insan.
Bunu bir düşünün. Kırmızıda geçti diye arkasından ana avrat küfrettiğiniz o adamdır belki de şu an yanınıza kıvrılmış yabancı.

İnsanlardan nefret etmiyor musunuz? O çok değer verdiğiniz insanların da sokaktaki "yabancılardan" pek bir farkı yok aslında.

Bu bağlamda yalnız olmamak için hayatınıza dahil etmek istediğiniz insanlardan uzak durmanız uzun süreçte gözle görülür bir fayda sağlayacaktır hepinize.